Γαμπρός Tips

Γαμπρος tips - Ημερολόγιο
Γαμπρος tips – Ημερολόγιο


Γαμπρος tips: Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται οι μεγάλοι οίκοι υψηλής  ραπτικής να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο κοστούμι αλλα και ειδικότερα στο γαμπριάτικο κοστούμι. Μέσα από την  μόδα προωθείται το κοστούμι και πως μπορεί ο άνδρας να το φορέσει στις διάφορες περιστάσεις αλλα και σε μια πιο επίσημη περίσταση όπως είναι ο γάμος.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που επιτελούν για την επιλογή ενός γαμπριάτικου κοστουμιού όπως η εποχή που θα τελεστεί ο γάμος , η τοποθεσία το θέμα του γάμου εαν ο γάμος είναι θεματικός , απο το ύφος του νυφικού αλλα και απο την προσωπικότητα του γαμπρού και της νύφης.  Παρακάτω θα δείτε όλα τα tips και τις ιδέες για το ντύσιμο του γαμπρού και για το τι να κάνει ο γαμπρός στο γάμο του, οι απαντήσεις βρίσκονται όλες εδώ.

Πόσο καιρό πριν το γάμο πρέπει να βρώ κοστούμι;

Αρχικά κάποιοσ πρέπει να ξεκινήσει στην αρχή της εποχής που έχει οριστεί να γίνει ο γάμος. Δηλαδή εαν κάποιος παντρεύεται χειμώνα στις αρχές του χειμώνα εαν καποιος παντρέυεται καλοκαίρι στις αρχές του καλοκαιριού. Ο λόγος είναι απλός καθώς στο ξεκίνημα της season θα βρεις τις καινούργιες παραλαβές σε όλα τα χρώματα και μεγέθη. Εάν πάλι δεν σε προβληματίζει αυτό μπορείς να ξεκινήσεις οποιαδήποτε στιγμή.

Γαμπρος Tips: Η φράση: “αυτό είναι τελευταίο κομμάτι” σημαίνει “αυτό είναι stock”. Ένα καινούργιο ρούχο πριν τις εκπτώσεις σπάνια μένει τελευταίο κομμάτι, σχεδόν πάντα υπάρχει απόθεμα σε κομμάτια ή πανί.

Ενοικίαση ή αγορά;

Υπάρχουν δύο επιλογές είτε να ενοικιάσεις ένα κοστούμι είτε να το αγοράσεις – ράψεις. Εάν σκοπεύεις να αγοράσεις ένα κοστούμι με τη λογική να το ξαναφορέσεις, καλύτερα να ενοικιάσεις ενα tuxedo την ημέρα του γάμου. Kαθως με αυτο τον τρόπο δεν περιορίζεις στις επιλογές σουΓια παράδειγμα ένα μονόχρωμο μπλε γκρι, ή μαύρο κοστούμι με ή χωρίς γιλέκο είναι μια όμορφη εικόνα και θα ταιριάζει όμορφα επάνω σου όπως θα ταιριάζει και στους υπόλοιπους καλεσμένους. Επομένως δεν θα ήθελες να είσαι ίδιος την ημέρα του γάμου σου με τους καλεσμένους αλλα θα θες να ξεχωρίζεις. Γι  αυτό το λόγο όταν αποφασίσεις να αγοράσεις το κοστούμι για τον γάμο σου να το παραγγείλεις με βάση το σωματότυπό σου,να είναι μοναδικό και με γνώμονα ότι ένα νυφικό φόρεμα συνοδεύεται μόνο από ένα γαμπριάτικο κοστούμι.  

Γαμπρος Tips: Μπορείς να νοικιάσεις ένα κοστούμι για την ημέρα του γάμου σου και να αγοράσεις ένα που να φορεθεί πιο εύκολα στη συνεχεια, το κόστος ίδιο θα είναι.

Χρώματα & στυλ

Κάθε σεζόν νέα χρώματα σε κοστούμια κατακλύζουν με φωτογραφίες τα social network. Αυτο αποτελεί ένα δείγμα της μόδας της εξέλιξης στο ντύσιμο και αντικατοπτρίζει το ύφος του σύγχρονου άνδρα. Ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο όμως  κάτι που σήμερα είναι στη μόδα αύριο να μην είναι. Επομένως όταν θα επιλέξεις το γαμπριάτικο κοστούμι σου δεν θα ψάξεις να βρεις μόνο τι είναι στη μόδα αλλά να είναι και διαχρονικό. Εάν παραδείγματος χάριν τη χρονιά που παντρεύεσαι είναι στη μόδα το πράσινο και εσύ επιλέγεις να φοράς ένα πράσινο κοστούμι, την επόμενη χρονιά που θα είναι στην μόδα το καφέ το ντύσιμο αυτό θα είναι ξεπερασμένο. Εάν πάλι επιλέξεις ανάμεσα σε διαχρονικά χρώματα ‘οπως το γκρι , μαύρο , μπλε και με την σωστή εφαρμογή η φωτογραφία του γάμου σου θα φαίνεται λες και απαθανατίστηκε εχθές

Γαμπρος Tips: Βασικό είναι η αρμονία που πρέπει να υπάρχει στην χρωματική παλέτα μεταξύ του γαμπρού ,του κουμπάρου ,του πατέρα και του πεθερού. Μη φορέσει ο καθένας ότι χρώμα κοστούμι θέλει.

Κοστούμι γάμου & business

Το ρούχο που θα επιλέξεις να βάλεις στον γάμο σου δεν πρέπει να μπορεί να φορεθεί στο γραφείο ,το πολύ να χρησιμοποιηθεί ξανά σε μια επίσημη βραδινή έξοδο. Ενα κοστούμι mat , με ίδιο γιλέκο και γραβάτα είναι business  και  καθημερινό. Το γαμπριάτικο κοστούμι θα έχει μια φινέτσα στο ύφασμά του , θα συνδυάζεται με διαφορετικά γιλέκα και θα είναι ένα κοστούμι που δε θα ταιριάζει σε όλους.

Γαμπρος Tips: Βρες το ντύσιμο που σου αρέσει και αναρωτήσου αν θα ντυνόσουν έτσι καλεσμένος σε έναν γάμο? Αν όχι τότε το ντύσιμο σου είναι το σωστό. Ωραία πρόταση θα ήταν να μπορούσαν και οι καλεσμένοι σου να κινηθούν χρωματικά και σε στύλ. Για παράδειγμα να υπάρχει κοινό σημείο αναφοράς όπως το χρώμα της γραβάτας να είναι το ίδιο με το κοστούμι του γαμπρού.

Μεταποιήσεις

Η μεταποιήση είναι η διαδικασία που επαναφέρει ή προσαρμόζει το ρούχο στις αναλογίες του σώματος σου. Καλό είναι να αποφεύγεται καθώς χάνεται η απόλυτη συμμετρία και η άψογη εικόνα του.’Οταν αργότερα θελήσεις να το φορέσεις ξανά το κοστούμι σου και δεν εφαρμόζει ακόμα σωστά θα χρειαστεί ξανά μεταποίηση και τοτε το αποτέλεσμα δύσκολα να είναι το αναμενόμενο.

Γαμπρος Tips: Ένα κοστούμι καινούργιο για να μπορέσει να παραμείνει καινούργιο καλό θα ήταν να μην μεταποιηθεί απο την στιγμή της αγοράς αλλά να φτιαχτεί εξαρχής στα μέτρα σου.

Πουκάμισο

Οσο για το πουκάμισο το γαμπριάτικο πρέπει να είναι λευκό. Χρειάζεται μια καθαρή βάση έτσι ώστε να αναδειχθεί το χρώμα του κοστουμιού, της γραβάτας ή του γιλέκου. Τα μανίκια στα γαμπριάτικα πουκάμισα πρέπει να είναι 2(δυο) πόντους πιο μακριά σε σχέση με τα κλασικά πουκάμισα. Ο λόγος είναι για να μπορεί να εξέχει από το σακάκι, ενώ στο τελείωμα έχει γαλλική μανσέτα για τα μανικετόκουμπο. Να επιλέξεις ένα πουκάμισο στο οποίο να μην φαίνονται τα κουμπιά από μπροστά. Αν όμως το κοστούμι σου είναι tuxedo, ένα μαύρο μπορεί να δώσει μια όμορφη εικόνα

Γαμπρος Tips: Το πουκάμισο επειδή τσαλακώνει εύκολα και φαίνεται πολύ άσχημα αυτό. Να επιλέξεις ένα 100% cotton NON -IRON πουκάμισο που δεν τσαλακώνει καθόλου.

Παπούτσια

Τα παπούτσια είναι αυτά που ολοκληρώνουν το ντύσιμο, το χρώμα και το σχέδιο είναι αυτά που δίνουν ύφος στη εικόνα. Η βασική σου επιλογή είναι μαύρο σκαρπίνι με κορδόνια. Μπορείς να επιλέξεις ένα άλλο χρώμα ή σχέδιο, αυτό σχετίζεται με το styling. Όταν όμως θες μια πιο επιβλητική εικόνα σαν γαμπρός δε γίνεται να φοράς ένα γήινο χρώμα παπούτσια(καφέ, ταμπά) Κάνουν πιο casual το ντύσιμο.

Γαμπρος Tips: Τα παπούτσια συνδυάζονται με ίδιο χρώμα και σχέδιο ζώνης. Ενώ κάλτσες μπορείς να επιλέξεις είτε στο χρώμα από το κοστούμι είτε τα παπούτσια, είναι ανάλογα τι σου αρέσει. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας.

Γαμπρος Tips2: Τα παπούτσια σου πρέπει να έχουν αντιολισθητικό πάτο, αλλιώς μπορεί να γλυστρίσεις και να πέσεις. Περισσότερες συμβουλές για παπούτσια στο άρθρο εδώ.

Το βράδυ στη δεξίωση

Το 70% της βραδιάς του γάμου θα είσαι χωρίς το σακάκι και οποίο άλλο αξεσουάρ φοράς στο λαιμό σου. Αν μείνεις με ένα απλό λευκό πουκάμισο δεν θα ξεχωρίζεις από τους καλεσμένους, φόρεσε ένα γιλέκο και ολοκλήρωσε το look. 

Γαμπρος Tips: Μπορείς να βάλεις το γιλέκο στη δεξίωση αφού βγάλεις το σακάκι,να μην το φοράς από την αρχή

Άλλαξε ρούχα

Πολλές νύφες επιλέγουν να αλλάξουν το νυφικό τους μετά την εκκλησία με ένα φόρεμα, κάτι παρόμοιο να κάνεις και εσύ. Είναι ωραίο να έχει εναλλαγές σε εικόνες το βράδυ στη δεξίωση, γίνεται πιο ενδιαφέρον το look και ανανεώνεσαι. Χωρίς να χρειάζεται να αλλάξεις σακάκι ή κοστούμι. Μπορείς απλά να έχεις ένα δεύτερο πουκάμισο σε άλλο χρώμα ή ένα ζευγάρι τιράντες ή ένα διαφορετικό γιλέκο. Ότι και να επιλέξεις θα κάνει μια διαφορά ακόμα και στις φωτογραφίες.

Γαμπρος Tips: Να έχεις μαζί σου ένα δεύτερο πουκάμισο σε περίπτωση που λερωθείς ή υδρόσεις.

Το Πρόσωπο

Αφιέρωσε χρόνο στην περιποίηση της επιδερμίδας και των μαλλιών, παίζει σημαντικό ρόλο στο να νιώσεις στα καλύτερά σου. Πήγαινε στο κομμωτήριο να φρεσκάρεις μαλλιά και γένια. Κάνε μία μάσκα προσώπου το βράδυ και την επόμενη ημέρα θα δείχνεις και θα είσαι ανανεωμένος.

Γαμπρος Tips: Με λίγη πούδρα στο πρόσωπο δε θα γυαλίζεις στις φωτογραφίες και θα έχεις ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. 


Πηγή: http://dressman.gr/gampros-tips/ 

Σχόλια