Tips για Κοστουμι: Αυτή είναι η σωστή εφαρμογή.


Tips για Κοστουμι: Είτε έχεις εμπειρία είτε όχι, να φορας πάντα ένα λευκό πουκάμισο και ένα ζευγάρι μαύρα παπούτσια κάθε φορά που δοκιμάζεις κοστούμι, σου δίνει μέτρο σύγκρισης και βοηθάει στο να ξεχωρίσεις ποιος σου αρέσει και ποιό όχι.

 

Έλεγξε το πουκάμισο.


Γιακάς

Κούμπωσε το πουκάμισο μέχρι την κορυφή. Ένα δάχτυλα πρέπει να χωράει άνετα μεταξύ του λαιμού και του γιακά στο πουκαμίσου.


Σωστή εφαρμογή

Το πουκάμισο δεν πρέπει να κολλάει στο σώμα, γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα και να ιδρώσεις, επειδή ο αέρας δε κυκλοφορεί και όταν κάθεσαι να τραβούν τα μπροστινά κουμπιά. Επίσης όταν περισσεύει αρκετό ύφασμα γύρο από τα μανίκια ή από τη μέση του παντελονιού το πουκάμισο είναι φαρδύ.



Μανίκια

Τα μανίκια του πουκαμίσου πρέπει να τελειώνουν ακριβώς στους καρπούς. Τι στιγμή που ελένχεις το μήκος του μανικιού τα χέρια να είναι κάτω και λίγο ανοιχτά.



Έλεγξε το παντελόνι.


Μέση

Τα υφασμάτινα παντελόνια είναι σχεδιασμένα για να κολακεύουν το σώμα του άνδρα χωρίς όμως να γίνονται άβολα. Πιο σφιχτό στη μέση και με λίγο αέρα στο μπούτι έτσι ώστε να μην κολλάει στο πόδι.


ΜΗΚΟΣ 

Για ένα πιο μοντέρνο ντύσιμο το τελείωμα στο παντελόνι πρέπει να αγγίζει την κορυφή στο παπούτσι. Στην περίπτωση που αισθάνεσαι το παντελόνι ότι είναι κοντό το τελείωμα μπορεί να μεταφερθεί στην αρχή της σόλας. Να θυμάσαι ότι τα περισσότερα παντελόνια σήμερα έχουν στενά μπατζάκια οπότε, όσο πιο μακριά το αφήσεις μόνο περισσότερες σούρες θα δημιουργηθούν από κάτω.  




Tips για Κοστουμι: Τα κοστούμια και τα tuxedos έχουν σχεδιαστεί ώστε να κουμπώνουν μόνο με το πρώτο κουμπί  

 

Έλεγξε το σακάκι.


Σακάκι

Τα πέτα στο σακάκι πρέπει να αγκαλιάσω το στήθος, εάν πετάνε όταν το κουμπώνεις, αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ στενό. Όταν όμως τα πέτα αγκαλιάζουν το στήθος και δεν μπορείς να δεις κανένα περίγραμμα στη μέση τότε το σακάκι είναι φαρδύ. Στη συνέχεια, έλεγξε τους ώμους – ο ώμος του σακακιού και ώμος του χεριού πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ευθεία. Εάν οι ώμοι του σακακιού κρέμονται πολύ πέρα ​​από τους πραγματικούς σου ώμους, το μέγεθος είναι πολύ μεγάλο.



Μάκρος

Η σωστή συμμετρία στο μάκρος βρίσκεται με έναν τρόπο. Το σακάκι τελειώνει εκεί που ξεκινάει ο αντίχειρας.  Εάν το σακάκι κρέμεται πιο κάτω θέλει κοντινά ενώ εάν είναι πιο πάνω χρειάζεστε μέγεθος για ψηλούς. 



Μανίκια

Έχοντας τα χέρια χαλαρά κάτω και αφού έχεις τεντώσει το μανίκι του πουκαμίσου, τα μανίκια του σακακιού θα πρέπει να καταλήγουν στον καρπό. Εάν τα μανίκια του σακακιού έχουν το σωστό μήκος, τότε και η μανσέτα από το πουκάμισο να ξεχωρίζει ( ¼ “έως ½”) από το σακάκι.



Πάρε και μια δεύτερη γνώμη.

Tips για Κοστουμι: Ο καθρέφτης είναι υπέροχος, αλλά μπορεί να βοηθήσει αν πάρει και μια ακόμα γνώμη. Ζητήστε από τη σύντροφό σου ή έναν φίλο να σε βοηθήσει να ελέγξετε τις λεπτομέρειες όταν δοκιμάζεις το κοστούμι σου.

http://dressman.gr/tips-gia-kostoymi/


Σχόλια